Olje iz semen konoplje

Konoplja Konoplja je rastlina, ki se že več tisoč let uporablja v zdravilne, lepotilne in tudi druge namene. Izvira iz Azije, kjer so tudi začeli mleti, greti in hladno stiskati njena semena, da bi pridobili dragoceno olje.

To razkošno zeleno olje vsebuje visok delež omega olj ter za vzdrževanje zdrave kože nujno potrebnih maščobnih kislin, ki kožo naredijo bolj sijočo in zdravo. Odlikuje ga tudi visoka vsebnost vitaminov, mineralov, proteinov, ogljikovih hidratov ter klorofila, ki obnavljajo naravno odpornost kože ter jo naredijo prožnejšo in mehkejšo ter ji povrnejo potrebno vlago.

Konopljino olje zdravilno deluje pri najrazličnejših težavah s kožo, kot so ekcemi, srbečica in druga kožna obolenja. Uporablja se tudi za nego poškodovane, občutljive in izsušene kože ter za nego opeklin, priporočajo pa ga kot naravno zaščito pred škodljivimi UV-žarki. Njegova naravna formula kožo učinkovito varuje tudi pred vplivi onesnaženega okolja in vremenskih sprememb ter jo nahrani s snovmi, ki jih koža vsakodnevno najbolj potrebuje.

Vir: revija Dobro jutro